Merite și nedreptate

9 oct.

  
life-not-fair-225x300
Sper că ați avut parte de o zi frumoasă în pofida faptului că toamna ne-a prins din urmă și ne-a atins cu răcoarea ei. Aceste mici schimbări provoacă ceva diferit în viața fiecăruia făcând-o specială în felul ei, pentru că dacă zilnic vremea sau conversațiile ar fi identice am înnebuni din cauza rutinei.

Vreau să vă spun că astăzi am privit în direct cum cineva îți poate fura șansa profitând de bunătatea ta sau furându-ți ideile și folosindu-le într-un scop personal. Prin acesta șansă putem înțelege obinerea unei note bune la școală, promovarea la locul de muncă sau câștigarea unui premiu.

Mie una mi se pare foarte urât să primești ceva ce nu meriți și pentru care nu ai depus niciun efort. Sunt sigură că majoritatea dintre voi ați pățit-o și nu v-a convenit deloc, cine știe, poate chiar ați stricat relațiile de prietenie dintre voi și „hoț”.

Din păcate nu aveți ce face decât să vă simțiți, pe de-o parte onorați că cineva se simte inferior vouă și nu are aceleași capacități și pe de altă parte șocați că cineva are tupeul să procedeze așa.

Trebuie să ne gândim că într-o zi roata se va întoarce și voi veți fi apreciați. Gândiți-vă cum ar fi ca un coleg de servici să-și asume meritele pentru munca voastră și să fie promovat, urmând ca peste puțin timp să realizeze că nu e potrivit pentru acel nou post unde nu are habar nici măcar de lucruri fundamentale…plus că au și ei o conștiință care pune presiune pe ei făcându-i să se simtă din ce în ce mai prost. Un alt exemplu ar fi când cineva ia un 10 la școală dar pe ideile altui coleg. Probabil se va simți mândru că a reușit performanța de a obține o notă maximală, dar sunt sigură că la următorul test sau următoarea ascultare va lua nota binemeritată…plus că elevul de la care s-a copiat poate lua un 10 cu ușurință fiind priceput.

Din păcate sunt și cazuri când cel ce primește merite necuvenite primește o șansa pe care o meritai tu. Eu zic că nu trebuie să ne lăsăm descurajați de toți oamenii fără morală pentru că ei sunt omniprezeni și gata să acționeze. Noi trebuie doar să fim atenți și să luptăm pentru convingerile și meritele noastre.

Nu lăsa pe nimeni să ia laude pe munca ta! Tu trebuie să crezi în tine și să profiți de fiecare oportunitate ce apare în viața ta! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: