Muzica…

12 oct.

Vreau să vă mulțumesc pentru că urmăriți acest blog și doresc să vă spun să lăsați timiditatea la o parte și să scrieți ceea ce gândiți în legătură cu postările într-un comentariu.

Astăzi vă voi scrie despre o frumoasă artă numită MUZICĂ. După mine, aceasta are darul de a ne înfrumuseța viața și de a ne transporta într-un univers paralel, unul unde suntem cine vrem noi să fim, unde nimeni nu ne judecă gusturile. Nu cred că există ființă pe acest pământ căreia să nu-i placă să cânte sau cel puțin să se destindă pe notele cântecelor, fiindcă muzica ne face să fim cine suntem, ne face să fim niște oameni mai buni, ființe umane cu propria lor viziune asupra vieții și a lumii, MUZICA NE AJUTĂ SĂ TRĂIM!

Ea are darul de a-ți intensifica trăirile și sentimentele sau de a te relaxa; de exemplu: când ești stresat e bine să asculți melodiile artiștilor preferați sau ceva relaxand precum jazz-ul, când ești într-o stare de exaltare simți că vrei să cânți cu toată puterea și suflul de care tu dispui ascultând, după gustul fiecăruia, manele, rock, muzică dance.

Când asculți această artă ești în încăpere doar tu și ea, restul lumii dispărând. Atunci poate reușești să te simți împlinit și deosebit, chiar dacă pentru un timp scurt. Tot atunci, toate problemele dispar, te simți liber și dacă mai și cânți cu voce tare e super, e un moment plin de euforie.

Sunt sigură că în memoria voastră aveți întipărite versurile a zeci de piese muzicale, dar ceea ce ați învățat la școală e dat uitării; în trecut ți-au plăcut unele melodii care le ascultai non-stop și findca îți plăceau așa de mult le-ai ținut minte; probabil și la 70 de ani vei putea cânta câteva piese ascultate în tinerețe, acestea amintindu-ți de vremurile bune.

Când reascultam anumite cântece, ceva reînvie în noi și anume bucuria sau tristețea. Sentimentul acela este de neînlocuit, fiindcă el reprezintă reacția organismului nostru la puterea inimaginabilă a minții, acolo fiind întipărite amintirile noastre.

Nu vi s-a întâmplat să fie redat ceva la radio și să știți exact ce s-a întâmplat în trecut pe decursul cântecului respectiv?…..Mie da!….De exemplu piesa „In the end” cântată de formația Linkin Park îmi amintește de o zi de naștere a unui prieten din copilărie, o zi specială când toți dansam și nu conta felul în care arăți sau cât de bine știai să te miști….ne lega această melodie pe care toți dădeam din cap și ne fluturam părul…..câte amintiri!….Uneori doar datorită acestora simt că viața mea e frumoasă și că am avut o copilărie plină de sunete și prieteni….Desigur, se poate ca un cântec să ne trezească imagini triste ale trecutului, dar doar așa putem învăța să le înfruntăm și să nu ne lăsăm doborâți.

Vă provoc să îmi împărtășiți piesele vostre de suflet și amintirea care vine cu ele!

Reclame

2 răspunsuri to “Muzica…”

  1. Adina 1 septembrie 2014 la 22:01 #

    Peter Anguila, atat trebuie sa zic :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: