Schimbare

22 aug.

go-your-own-way

Nu v-ați întrebat vreodată dacă drumul pe care vă aflați este cel potrivit? Sau dacă meritați unul mai bun, ușor, sau din contră: unul mai anevoios care să vă dezvăluie laturile și unghiurile personalității voastre?

Ei bine, acestea sunt niște exemple dintr-o mulțime spectaculoasă de întrebări care hoinăresc prin mintea voastră sperând să își găsească într-un final răspunsul. Am observat, la mine, că toate acestea apar în conștiința mea în momentele triste de care am parte uneori. Poate e din cauză că în clipele de melancolie, suferință, singurătate găsești, cumva, timpul necesar meditării aspura propriei vieți și, cu siguranță, întrebările care mi se ivesc sunt cele negative. Niciodată nu am simțit că rolul acestora este de a-mi alina durerea prin care trec, ci îmi deschideau ochii, mă ajutau să privesc printr-o perspectivă mai sumbră și realistă viața. Am uneori impresia că în astlfel de clipe realizăm cine suntem cu adevărat, ce lucruri dorim să schimbăm, ce contează cu adevărat pentru noi.

De asemenea, tot în acea perioda în care ne simțim prinși între două lumi și în care luptăm pentru evadarea într-un univers considerat de noi prielnic, ne gândim la traseul pe care am pornit de la începuturi, la drumul pe care îl călcăm zi de zi, an de an. Ne întrebăm dacă merită să urmărim scopuri iluzori și dacă le ratăm pe cele cu o mai mare importanță. Vrem ceva dar nu știm ce. Singurul lucru cunoscut într-adevăr este că ne dorim vieți împlinite, trăite fără regret.

Dacă simțim că traseul nu ne conduce spre realizare, ci alergăm spre o destinație utopică, mai bine renunțăm. Nu trebuie să mergem cu mulțimea, deoarece fiecare are propria viață, personalitate, sistem de valori, morală șamd. Trebuie înțeles că nu suntem exemplare copy-paste, ci indivizi unicați. Nimeni nu își dorește ca propria biografie să fie asemănătoare cu a altcuiva. De aceea, vă îndemn la o pauză în care să realizați cu adevărat cine și unde sunteți și să vă alegeți singuri calea. Nu vă fie teamă de proprile visuri și idealuri, urmați-le cu încrederea în reușită și nu vă lăsați doborâți de primul eșec, ele vă ajută să vă dezoltati și să deveniți mai puternici și motivați în ceea ce faceți!

Reclame

2 răspunsuri to “Schimbare”

 1. Dia M 6 septembrie 2014 la 11:50 #

  În momentele grele realizezi schimbările și te gândești la deciziile pe care le-ai luat în ultimul timp. E o perioadă sensibilă, pe care toată lumea o experimentează în această viață.
  Important e să fim conștienți că trebuie să o depașim și să ne gândim mereu, mereu la ceea ce ne oferă viitorul.

  Citind cele de mai sus, am simțit că mi-ai ghicit gândurile. Continuă să scrii, draga mea, iese foarte bine!!

  Apreciat de 1 persoană

  • Mureşan Marina 6 septembrie 2014 la 13:50 #

   Mulțumesc pentru apreciere și mă bucur nespus că cineva se regăsește în rândurile scrise de mine. Sper că reușești să-ți păstrezi atitudinea optimistă și continuă să ai încredere în viitor pentru că sigur ascunde lucruri valoroase și frumoase.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: