Frica

1 sept.

escape

De ce oare ne lăsăm intimidați? De ce nu avem încredere în propria persoană? De ce frica pune stăpânire, la un moment dat, pe fiecare dintre noi acționând ca o piedică în drumul nostru?

Aceste trei întrebări îmi vin primele în minte când mă gândesc la frică, la puterea ei asupra psihicului uman.

Toți avem temeri, doar că unele persoane știu să le stăpânească. Nu ne place să recunoaștem, dar așa este. După cum îmi spunea o dragă doamnă profesoară „Frica te paralizează” și chiar o face bine. Sunt sigură că de multe ori acesta forță negativă imaginată de noi și transformată într-un adevărat monstru ne îndeamnă să renunțăm la dorințele noastre, sau din contră, ne motivează să le îndeplinim. Asta depinde de fiecare în parte, dar eu mă aflu în prima categorie enumerată.

Am pierdut unele din lucrurile visate renunțând din cauză că mă simțeam speriată sau gândindu-mă că voi eșua. Când a fost timpul să încerc înfruntarea fricii, sentimentul din sufletul meu, stresul, m-a împiedicat și, din acest motiv, nu am reușit ce îmi propusesem. Prin urmare, m-am reîntors de unde am pornit: dorință-frică-motivare-stes-insucces-nouă dorință… .

Dar asta nu înseamnă că trebuie să calc pe aceeași cărare bătătorită de mii de ori, la fel și voi. Trebuie să găsim o putere în adâncul sufletului nostru și o motivație suficient de puternică încât să ne alunge teama însămânțată în noi. Frica este doar în mintea noatră (sunt sigură că ați mai auzit această zicală). Nu putem permite unui lucru imaginar să ne oprească din drumul nostru, trebuie alungată sau măcar ascunsă într-un seif în mintea noastră și să nu îi permitem evadarea. Noi, oamenii, suntem ființele superioare ale planetei și nu am fi ajuns aici dacă ne lăsam pradă închipuirilor Merităm să obținem ce ne dorim deoarece noi muncim pentru lucrul respectiv și investim timp prețios. Nu mai suntem copii care credeau în Bau-Bau și suntem capabili să discernem între realitate și fantezie. Astfel, trebuie să gândim logic că nu ne poate opri nimic din atingerea idealului personal și că, prin muncă, reușim orice.

Reclame

4 răspunsuri to “Frica”

 1. Adina 1 septembrie 2014 la 21:57 #

  Citind articolul mi-a venit in minte o melodie tare draga mie: Am I Wrong- Nico & Vinz . Cred ca se potriveste de minune. Frica de esec e primul obstacol pe care trebuie sa-l depasim pentru a avea succes.

  Apreciat de 1 persoană

  • Muresan Marina 1 septembrie 2014 la 22:38 #

   Superba melodie, e si printre preferatele mele. Sunt de acord cu ideea ta si ma bucur ca iti exprimi oprinia. Sper sa mai citesc si altele!

   Apreciază

 2. Marius Ionescu 3 septembrie 2014 la 21:31 #

  Frica….

  În realitate,
  un fel de fugă de răspundere…. fugă de a-nfrunta necunoscutul.

  Apreciat de 1 persoană

  • Muresan Marina 3 septembrie 2014 la 22:08 #

   Așa e, din păcate. Trebuie să învățam cumva să ne oprim din fuga noastră nemotivată de probleme și să găsim puterea în noi de a deveni conștienți, răspunzători pentru acțiunile noastre și curajoși.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: