Ca din prag de alegeri…

21 sept.

puterea_poporului-1

Sunt doar un banal om în lumea mare, aparent. Dar aparențele sunt tare înșelătoare. Nu știe nimeni că noi suntem puterea și că putem schimba totul. Trebuie să ne aliem împotriva tuturor celor care se cred mari, dar uită că forța derivă de la noi, că fără populație nu s-ar fi aflat acolo unde sunt în prezent. Aceștia se cred de neatins, fără să fie conștienți de fragilitatea reală a lor. Da, într-adevăr, stau pe un tron creat din munca fizică sau intelectuală a noastră, a restului, care părem a sta la picioare dar nu e așa.

De ce e atât de greu să spargem tiparele, granițele și zidurile înalte de oțel care ne înconjoară mintea? Trebuie să o eliberăm și să o lăsăm să-și facă puțin de cap. Mulți nu au lăsat-o să facă asta niciodată, dar poate, unii da. Și ne mirăm că nu ajungem să ne înțelegem unii cu alții, dar vina nu e neapărat a noastră, e și a șefilor din fiecare stat care complotează cu prietenii (ajunși și ei să savureze gustul puterii). Ei vor să ne lase la un nivel mediocru al dezvoltării capacității nostre de a discerne între bine și rău ca să putem fi manipulați cu cea mai mare ușurință posibilă precum un biet instrument (practic, ne pierdem calitatea de ființe superioare). Devenim maleabili, dar nu simtitm toți asta, din păcate.

E un semnal de alarmă când realizezi complotul împotriva eliberării minții tale și începi să îți pui ție întrebări, iar după ce îți dai seama de „adevărul ascuns în adâncimi de întuneric” vrei să schimbi totul și dorești să le deschizi și altora ochii. Dar nici măcar nu te lasă, nu vor să îți asculte argumentele și să decidă mai apoi. Ei din contră, orice ai încerca să le spui că nu e bine, vor încerca să îți demonstreze contrariul și să îl susțină intens, născându-se discuții stupide, și motive de ceartă. Cred că „tot ce zboară se mănâncă”, dar cum ziceam mai sus, nu e doar vina lor. Lipsa la o educație de calitate bună duce și ea în locul degradării morale și intelectuale. Iar, fiindcă nu ai învățat ce și cum, elementele de bază, e normal să nu poți vedea dincolo de aparențe, să judeci și să îți ridici semne de întrebare. E greu să ne trezim, iar când apucăm să o facem ne șocăm de ce vedem în jur, citim pe internet și în ziare sau ce auzim pe la televiziuni. Pare o bătălie imposibilă: tu împotriva unui sistem, sistem la care ai contribuit odată dar s-a metamorfozat într-o creatură de pradă și însetată de putere. A decăzut enorm, dar are șanse la revenirea din coșmar. Nu e neapărat el puterea, cât sunt deținătorii tronului, manipulatorii maselor, care pentru uni sunt îngeri, iar pentru alții demoni.

E adevărat că nu poți ști cu certitudine viitorul, dar când vezi că istoria dă semne de repetiție, e nevoie de oprire. Nu putem să retrăim ce a fost mai demult, aceea e în spatele nostru și nu în viitor. E mare păcat că sunt puțini luptători ai dreptății, oameni care chiar vor să schimbe ceva dar e greu. Majoritatea populației are cortina trasă deja în jurul lor, sunt în ceață pentru că așa s-a dorit. Au fost crescuți în așa fel încât să poți profita cum dorești de pe urma lor. Dar ei nu știu asta. Cred că e bine cum văd ei lucrurile, aparențele înșelătoare, iluziile unui viitor mai bun. Însă în spatele acestor posibile realități, stau o groază de manevre, ei sunt biete păpuși atârnate de sfori, care după finalizarea jocului, sunt închise în cutie și puse în umbră până următoarea dată, dacă va mai fi una.

Sau cine știe? Poate încețoșații vor realiza greșelile când e deja prea târziu. Și când te gândești că toate s-au întâmplat din cauza unor manipulări sau lipse totale de lărgire a orizonturilor sau din nedorința ascultării unei multitudini de argumente. E păcat, mare păcat… Dar cum ziceam la început, poporul e puterea, ea emană de la națiune, noi o creăm, noi o spargem. E nevoie să acționăm rapid și prompt și să găsim cele mai bune soluții!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: