„Strada ficțiunii” te poartă către lumi nebănuite

2 nov.

Îți propun să mergem astăzi, tu și cu mine, la o plimbare, dar nu oriunde, ci pe cea mai nebună stradă: „Strada ficțiunii”. Nu vei regreta că începi să pășești ușor pe piatra care servește drept trotuar, o piatră de sticlă multicoloră care construiește, alături de clădiri și de natură, un alt fel de univers, unul efervescent, fără limite ale imaginației, fără granițe teritoriale și fără o formă anume. E intens populat de oameni care mai de care mai interesanți, fiecare în parte: unul îți zâmbește mereu cu gura până la urechi, altul mimează fericirea dar privirea și lacrimile care se preling lin pe chip îl trădează, altul trece neobservat pe lângă tine având un aspect banal, însă în mintea lui se găsește o lume plină de idei trăznite, altul vede numai iubire în fiecare, altul încearcă să descopere traseul și gândurile tăinuite de criminali, altul….Ai înțeles sigur firul principal, totul e o diversitate nebună care se împletește armonios, strada are propriul suflet, ea e însăși chintesența lumii în care trăim noi, o lume banală, dar care se metamorfozează ușor în ceva de nedescris în mințile fiecăruia dintre noi.

Cu toții am căutat strada și am reușit să o găsim, într-un final, și e reprezentată de o superbă colecție a Editurii All, care cuprinde patru secțiuni: Clasic, Contemporan, Crime și Bestseller, dar să nu uităm de noul proiect numit „Lista lui Alex. Stefanescu”€œ.

Cartea e esența „Străzii ficțiunii”, iar noi trebuie să ne facem datoria și să o populăm. Nu contează că vom fi sigur o mulțime de persoane dornice să iasă la promenadă și să descopere viața care se găsește în interiorul sutelor de personaje, printre rândurile miilor de pagini, in miliarde de cuvinte. Vom avea ocazia să le cunoaștem pe fiecare în parte, să observăm noi feluri de a gândi, noi emoții, noi secrete, noi șiretlicuri, noi pasiuni ascunse șamd. Avem de unde alege.

Poate vă gândiți că citind mult e pierdere de timp, că avem o viață și că vrem să o petrecem într-un mod diferit sau că e grea alegerea unui volum fiindcă nu știm inițial decât titlul și coperta (nu vrem să riscăm). Vă înșelați amarnic, credeți-mă! Fiecare nouă informație care trece prin filtrul gândirii noastre are un scop: autodezvoltarea fiecăruia, îmbogățirea rețelei noastre de idei, trezirea de sentimente cu ajutorul empatiei pe care ne-o dezvoltăm etc. În plus, e rău, într-adevăr, să alegi un tom doar după copertă, însă când privești numele autorului sau informațiile scrise pe spatele cărții e cu totul altă poveste.

Dacă nu vrei să îți asumi un mic risc și nu ai încredere în puținele date de pe copertă, alege o lucrare din secțiunea Clasic sau Bestseller, fiindcă aici sunt cuprinse cărți bine cunoscute și apreciate de o imensitate de oameni. Sau selectează un volum dintr-o secțiune care poartă numele genului tău preferat. Prin urmare, poți merge la sigur sau nu, totul depinde de tine. Pentru început am să îți recomand, ție, indecisule, 2 cărți care atrag prin titlu, autor și chiar copertă,de ce nu; ambele sunt cuprinse în colecția „Lista lui alex. Ștefănescu”. Criticul afirmă, printre altele, următoarele cuvinte: „În colecția mea voi primi oaspeți de seamăƒ, dar le voi acorda azil literar și unor autori marginalizați. Deviza acestei colecții este aceea pe care am adoptat-o încă de la începutul carierei mele de critic literar: Hai sムne bucurăm împreună de frumusețea literaturii!”. Cărțile sunt: „Consumatorul de suflete” de Codin Maticiuc și „Viața face toți banii” de Vlad A. Popescu.

„Strada ficțiunii” trebuie intens populată pentru a ne da aripile necesare pentru a facilitării călătoriei grele prin care vom trece în această viață minunată. Cartea ar trebui să fie un bun prieten al fiecăruia dintre noi, pentru că sigur va fi mereu acolo când vom avea nevoie de ea (se va găsi pe noptieră, birou, pe raftul propriei biblioteci…). Nu vă fie teamă să empatizați sau să descoperiți că alții gândesc exact precum voi, sau din contră, cred lucruri diametral opuse însă susținute prin multe argumente. Nu-ți fie frică de lărgirea propriului orizont și de îmbrățișarea noilor idei sau curente. Ieși la plimbare pe această stradă puțin necunoscută acum și fă-ți noi prieteni!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: