La mulți ani!

4 nov.

Astăzi, 4 noiembrie 2014, a fost o zi superbă în care vremea ne-a făcut cu ochiul și ne-a lăsat să ne bucurăm de viață și de soare. Dar pentru unele persoane, azi a însemnat mult mai mult decât o simplă dată în calendar, o altă zi în care funcționăm…astăzi este o zi de sărbătoare, plină de culoare, viață și voie bună…este ziua de naștere a dragei mele profesoare de limba română.

Poate vă întrebați de ce am ales să scriu pe blog despre asta și nu i-am spus la telefon, motivul e unul simplu în mintea mea: cuvintele zboară, se prind într-un frumos vals precum cel al rozelor lui Macedonski și încetul cu încetul dispar. Vedeți și voi că amintirea joacă feste, de aceea ne rămân întipărite în minte sentimente ale vorbelor adresate nouă, dar când cuvintele sunt scrise, e mai greu să se șteargă.

Revenind la subiectul micului articol de acum, Andreea, vreau să îi adresez sincere mulțumiri pentru tot ce a făcut ea pentru mine în ultimul an le liceu (un an învolburat, plin de nedumeriri și stres). Nu numai că m-a ajutat să învăț mai simplu și mai cu drag la română, dar mi-a arătat cât de frumoasă poate fi literatura și cât de mult contează profesorul care te îndrumă. M-a făcut să îmi placă din nou materia și să merg cu drag la ore, nu târându-mă până acolo cum o făceam la școală. Și asta se datorează faptului că îmi punea zâmbetul pe buze, îmi dădea exemple, idei și citate care au rămas întipărite în mintea mea și sunt sigură că vor rămâne acolo.

Cum aș putea eu uita că „mersul lui Bacovia prin spațiul citadin e asemenea mersului pustiului ființei prin pustiul lumii” sau „câtă conștiință atâta dramă” sau de iubirea care nu se mai delimitează în alb și negru ci capătă nuanțe sau de distincția între „ce e patern și ce e viril” sau de faptul că drama colectivă e mai importantă decât drama individuală sau de „emoțiunea personală” sau de contagiunea afectivă sau de frumoasele poezii ale lui Mircea Cărtărescu printre care „O motocicletă parcată sub stele” sau „Poema chiuvetei” (vă recomand să le citiți că sunt deosebite) și muuuulte altele.

Mi-a dat încredere că voi avea rezultate foarte bune la bacalaureat și așa a și fost. Vreau să mai adaug și faptul că redescoperind plăcerea scrisului de eseuri (am regăsit-o mai greu, dar privind cum pot alcătui compuneri de 2-3 pagini pornind de la câteva idei învățate mi-am dat seama că am reușit să învăț eficient, nu să mă chinui cu reținutul de pagini cu punct și virgulă; normal că nu aș fi știut că sunt în stare de așa ceva dacă Andreea nu ar fi fost cea mai tare profă) mi-a revenit și pofta de a scrie în general. Eu aveam în momentul respectiv blog-ul dar nu mai aveam chef să redactez articole. Și așa influența ei pozitivă asupra mea s-a extins în zonă acestui mic blog care îmi este drag.

Am scris acum doar câteva lucruri, dar mai sunt o groază care ar mai fi de zis. Așadar, sper că ai avut parte de o zi superbă și efervescentă, plină de culoare, zâmbete și suprize, o zi așa cum ești tu! Cu tot dragul îți urez LA MULȚI ANI și sper ca fiecare an să fie mai bun și mai frumos decât cel precedent!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: